Monday, May 10, 2010

Trimas Nigeria!!

Sedutan di atas wayar Berita Harian pada 10.5.2010 merangkap hari Isnin..





Selepas sedikit kekalutan, Persatuan Badminton Dunia (BWF) akhirnya mengisytiharkan Malaysia meraih kemenangan percuma 5-0 ke atas wakil Afrika, Nigeria yang gagal 'menunjukkan muka' dalam perlawanan pembukaan Kumpulan B Piala Thomas, semalam.



Ditanya kenapa BWF agak lewat untuk membuat keputusan itu, Lund yang turut ditemani ketua pengadil pertandingan, Mojmir Hnilica dari Republik Czech, berkata pihaknya mahu memastikan kesahihan berita bahawa pesawat Nigeria terkandas, bukannya sengaja tidak menghadirkan diri.Ketiadaan pasukan Nigeria menimbulkan tanda tanya tatkala tiga pegawai pasukan mereka sudah pun tiba sejak jam 3 petang semalam.



“Kami sendiri kebingungan kenapa pasukan kami belum tiba sedangkan mereka berangkat lebih awal daripada kami,” kata salah seorang pegawainya yang enggan dikenali. “Kami sedang berusaha menyelesaikan kekusutan ini tetapi yang pasti kami tidak akan bertanding melawan Malaysia hari ini (semalam).”










Anda jumpa kata kunci petikan di atas???













Persoalannya..Kenapa???










P/s: Mungkin player yang masuk Piala Thomas join World Cup bulan 6 ni. Takut injured...

11 comments:

jane said...

meor...nmpk ko kat blog nick irfan
keh3x

rasanya lama gile siti markonah tk dtg sinin

mmm..pepun thniah malaysia
erk?...

NICK IRFAN said...

aku pun sokong trimas nigeria! hehe eh! jane ade plak? hehehe

intan.dayana said...

eh.bOleh pulak menang camtu kannn.sian nigeria~

rizputra7 said...

oh..kenapa mcam tue yer..tak bagus ler

NICK IRFAN said...

ari ni dorg kalah dgn jepun!!! aduh...

meorazor said...

jane~
ala..kantoi jupe lak sane.

slmt dtg kembali..

malaysia boleh!
haha..

meorazor said...

nick irfan~

tu la psl..
kalah pulak ngn jepun..

arini lawan denmark pulak..
ada can nk menang niehh!

meorazor said...

intandayana~

nigeria2..

kalau naik roket mesti sampai dah msia..

haha!

meorazor said...

rizputra~

ada sesuatu yang tak kena..
kena siasat nieh..jom2!

Frodo Baggins said...

ole ole ole ....
wa dah plan cuti panjang tuk WC.
hahahahhaha ..

>>__<<

meorazor said...

hahah

dah anta surat mc ke kat blogspot??

Post a Comment