Thursday, May 20, 2010

Telur Pink...

Lokasi : Bendang di Sg Burong, Tanjung Karang..
Masa : Nak dekat waktu lunch dah nie.



Pencarik Serangga 1: Panasnye..

Pencarik Serangga 2: Eh, ada telur kaler pink laaa..Tengok kat daun padi tu! Banyaknyer..

Pencarik Serangga 1: Kat mane? Oh, telur cakcibor tuh...Pepatung.

Pencarik Serangga 2: Yeke..Telur dia bukan dalam air ke? Tipu..

Pencarik Serangga 1: Betul..(sambil senyum2)



Tiba-tiba datang brader pemandu Land Cruiser terhebat..


Pemandu: Tu telur siput gondang lah! Makcik hujung bendang tu hah bagitau..








P/s: Kalau siput gondang masak lemak cili api sedap tak??

8 comments:

Frodo Baggins said...

maksalahnya .. apsal aku x pnh dgr nama natang2 ni? hahahahhaha ... cilakak .. hahahha


masak campur belacan berkrim kot!

intan.dayana said...

cakcibur = pepatung?

siput gOndang tuh pulak amenda? telur warna pink? arghhhh~!!! kenapa cerita kali ni macam pelik je~

meorazor said...

~frodo~

hahaa.
ko kena g daftar masuk kelas serangga dan lain2!

belacan berkrim mmg cun!!

meorazor said...

~intandayana~

yupp.

anda betol!!

telur pink tu siput gndang yang punyerr!

pelik?belive it or not! haha!

rizputra7 said...

siput gondang boleh makan ker?...setahu aku ler..zaman aku remaja dulu2...siput godang nie diaorang cakap boleh kasi lebatkan rambut...entah ler aku pon tak sure

meorazor said...

ntah bro.gua lom try lagikk.

lebat rambut??
rasenyer rambut aku ni dah cukup lebat kot.
hahaa..

NICK IRFAN said...

huh! cakcibur binatang ape?? ade plK KALER PINK? wah! pelik jgk...

meorazor said...

haha.

cakcibur tu pepatung..

org perak panggil cenggitu bro.

Post a Comment