Wednesday, September 9, 2009

Kerana Buah Durian


Pade suatu ari di bulan Rejab...

Nak jadik cerite..3 org sahabat baik berpakat pergi memburu di kawasan hutan tebal(hutan Royal Belum kot)...sahabat baik tersebut adalah Abu, Borhan dan Acong..Nak meluangkan masa bersame-same la konon.

Semasa berada dlm hutan tersebut, mereka bertembung la dengan segroup org asli yang amat ramai..Muke org asli tu amat la ganas sampai Borhan pon dah terkencing2(ish2).Ketua org asli tu pon bersuare..”Ehem2, korg bertige akan dipancung dan akan dimakan kerana masuk hutan ini tanpe permit..hahaha" beliau gelak ngan kuatnyer..sambungnye. "Kalo kome nak selamat kome bertiga masing2 kena cari dgn bwk balik 10bijik buah dlm hutan ni secepat mungkin ye.."dia pon gelak balek..

Kerana perasaan takot yg amat, Borhan,Abu dgn Acong pon berlari2 mencari buah hutan...Selepas 30minit,sampai la Abu ngan Borhan bersama2 ngan buah dorg.Abu berjaye cari buah manggis, Borhan plak buah rambai(sedaap).Ketua org asli pon tersengih sambil berkate "buah yg korg bawa tu hendaklah dimasukkan kesemuanyer dlm bontot kome..syaratnye lagi korg xboleh berkerut atau kuarkan suare semase masukkan buah tu..understood? kalu x korg akan dimkn..heehhehehe" Abu ngn Borhan pon hanya mampu bersetuju kerana takot(haha)..

Setelah dicabut undi..Abu terpaksa mnjadi org yang 1st memasukan buah ituu..setelah buah yg ke-5,Abu xtahan lalu terpengsan.Abu diikat dan ready utk dimkn.Kemudian,Borhan pule memasukan buah rambainye yg sebesor 2puloh sen ke dlm bontot..setelah biji ke9, tibe2 Borhan tergelak guling2...lalu diikat. Abu yg geram dan berpeloh pon hairan "Eh Bohan,ko gelak2 pesal..nak abes dah buah tuu..bankai la.." Borhan pon sambil gelak terbahak2 berkate" Aku tgk si Acong bwk buah durian sambil tersengih..xtahan siot”



P/s: hahaahaha..moralnya pilih buah jgn ikut nafsu ye..

8 comments:

Mr PenyuBiru said...

masuk buah dlm bontot bleh batal pose ooo..hehe

intan.dayana said...

durian best!mane nk cri durian best ek?

meor saiful rizal said...

mr penyubiru..
hahaa..
jgn masuk buah mase pose nie..

intandayana..
durian kat area bukit gantang terbaek. byk lak tu..

green said...

oun citer ni, maa first time dgr citer ni, aku gelak..kelakar gle..

intan.dayana said...

cOp2.bukit gantang tuh kat mane ek?

meor saiful rizal said...

green..
kalo btol2 jadik mmg lagik klakar..hahaa

intandayana.
kat perak nun..tgh2 antara taiping dgn kualer kangsor..

FdausAmad said...

kwn gua nama Meor saiful nizar..sket lagi nak sama.gua syak lu adik dia la.

meor saiful rizal said...

iye.
haha..mmg dah nk same la
baur2 bacang kot bro..

Post a Comment