Saturday, September 12, 2009

Hujan dan The Strokes

Hmm...
Bile sebut pasal hujan teringat pulak kat band Indie, Hujan yg tgh pemes skang..

Apakah persamaan dan perbezaan antara Hujan dan The Strokes ini...Mari kita kaji selidik keledek...






The Strokes




Teori Persamaan..

1. Vokalis band Hujan, Noh mempunyai paras muke yg agk kacak mcm vokalis The Strokes, Julian jugak dan kedua2nye mempunyai haircut yg agk same.. Panjang dan ala2 the Beatles..

2. Kedua2 band ini berkenan benor dgn jaket. asek nak pkai jaket je kejenye.

3. Muzik Indie rock menjadi sumber inspirasi bagi kedua2 band ini. Tanpa muzik indie rock hancur lunyai la depe..

4. Trend seluar skin dan ketat menjadi pujaan hati kedua2 band ini. Nak bukak seluar mesti susah nie..



Teori Perbezaan..

1. The Strokes dah sain dgn pengeluar kasut Converse agknye. Kasut Converse dah jadi trademark mereka. Hujan pulak lebih free style dgn kasut keluaran Adidas dan lain2..

2. Hujan berbakat menyanyi lagu Melayu dan Omputeh tetapi The Strokes hanya boleh nyanyi lagu Omputeh aje sbb tak khatam2 lagi kelas Bm agknyer..

3. Anggota band The Strokes maintain 5org dr tahun 1998 sampai la skrg. Manakala band Hujan kejap2 4org ,kejap2 5org..esok-esok 6org pulak kot..

4. Semua anggota band Hujan bermain alat muzik tp Julian The Strokes berkuasa utk tidak bermain apa2 kecuali pegang mikropon.



p/s : Pernah berambut pjg mcm band The Beatles tp dah potong sbb rimas. Asek nak cucuk2 mate je rambut. Dah la x brape nampak org depan =)

8 comments:

meo188 said...

hahahahha... geli ketiak sye lyn entri nie :p

meor saiful rizal said...

haha..ni fakta yg agk betol

Cicadasx said...

Gay siot entry ni haha
:))

meor saiful rizal said...

hahaa..
tempias kpd ande juge kerana singgah di cni..
weh liverpool leading 1-0!

intan.dayana said...

ahaha.mengapa tetibe buat n3 ni eh?

meor saiful rizal said...

sebab kene hujan smlm..haha.

p/s:hujan tiru konsep the strokes

intan.dayana said...

owh.cemitu kalO sy terkena ujan terpaksa lah buat n3 psal ujan pasni.hehe. :p

lalink7 said...

xmau kene ujan nnt demam masa raye..
hahhahahha..
komen tah pape..

Post a Comment