Sunday, September 27, 2009

Hantu Raye..

Raye.Raye..Rayer..

Ingat org je pegi beraye..tak jugak weii..

Ini pengalaman time kecik2 dulu kat kampung..
Baru teringat semalam mase minum nescafe pree kat rnr tapah..

Mase kejadian tu hari raya ke3 kalau tak silap. .

Tengah syok2 men beskal ngn jiran, aku nampak adik aku kat ujung jln dekat bendang terbiar..

Beliau siap lambai2 lagi cam suh pollow je. Mcm ade projek baik je ni.hehheh.Aku pn kayuh lelaju sampai top speed..dah smpai cutoff dah..

Sampai2 je situ tadek pulak dia..Tgk2 dia dah masuk jln kecik yg dah semak samun cam hutan simpan ulu chepor. Jauh dlm 100meter persegi gak le dari tmpt aku.

"Laju benor die berembat" , dlm hati aku.. ahh. malas le. baik aku balik makan lemang.

Sampai je umah teros ke dapur tgk2 adik aku ngah syok men ps.. geram benor aku rase.
tanye2 dia rupenyer dia tak pegi memane pun.

Dia bgtau terjatuh kat dpn tembok umah amek selipar pastu teros men ps..Abg2 spupu aku siap jadik peguam bela dia lagi..

Hahaa..penin tak kepale kalau dah jadi camtu. Abis sape yg panggil aku tu?
Dah la jln kecik semak samun tu jln ke tanah kubur kampung..

Perghh...



P/s : Esok nak g fieldwork la pulak.. Dah le bru sampei kl kol1 pg tadi. Ngantok2..



9 comments:

intan.dayana said...

huish.bahaya tuh.sape agak nye yg memanggil2 kamu?lalalalala~

raya taun ni xkne panggil ke?hehe.

meor saiful rizal said...

haha..tadek la pulak

seb bek lerr..
kali tak dah nek mto.. laju sket.haha

Super HaNa said...

uhuhuhuhuh...takot jgk watahsi membacanya

NadSyada said...

seram sgguh..
merase jgk kamu dgn kjadian spt itu ye..
huhu

green said...

aku rase dorang kenakan kamu~..

hidup2 ko kena tpu..
mati2 ko percaya..

lalala~

meor saiful rizal said...

superhana..
kalau mlm lagik seram..heheh.

nadsyada..
xnak merase..terkena pulak time raye..

green..
hmm..
xtau ler..
kalo pk logik mmg aku lagi laju dr die..
lumbe lari slalu dpt no1..haha

The Hobbit Frodo said...

aku rase .. momok yg panggil ko ...
muhkakkakakakkaa

oranglidi said...

uihhh.. best jugak ada pengalaman macam ni. cis.

kalu bukan adik lu, tu mungkin diri lu sendiri. hehe.

meor saiful rizal said...

hobbitprodo..
hahaa..momok ajk mkn kueh raye kot.

oranglidi..
lu dah terkene?
cite sket ar..

Post a Comment