Wednesday, December 1, 2010

Bocat

credit to flickr.com


Ikan Haruan..Ikan Ghuan..atau name lainnye, ikan Bocat mmg terkenal di kalangan org perak.

Nak ngail atau taut senang je kalau menggunakan umpan katak. Ikan ni elok untuk mengubat luka dan bagi orang baru lepas operation.


P/ s: teringat time kecik2 dulu ngail kat tali ayor tepi bendang Sayong.. berlawan2 bocat sape yg lagik besor.

4 comments:

Frodo Baggins said...

smpai skrg aku x pnh lalu makan mende ni weh!
ehkekekkeke ... mana hilang bro?

meorazor said...

hahaa.
aku pn lame tak mkn.dlu bakar koboi camtu jek..

kamu ade luka-luka ke time tuh??

ada je.
bertapa dgn sang nila utama..

budak chOmel said...

lame xnmpk...kawen kah??? jgn lupa uplOad gmbr kawen ye. :)

meorazor said...

kalo kawen mesti dah wat jemput satu malaysia dah.haha..bertapa la=)

Post a Comment