Tuesday, October 6, 2009

Org Gila Pun Kaye Wehh..

Lokasi kejadian : Maybank Sunway

Jam : 6.30 Petang..

Saksi : 5 Org lelaki Cina.. 1 org gadis melayu dan Encik Meor

Insiden :

Aku sebenarnye nak pegi bank in duit sewa umah kat owner. Tgh syok2 beratur, tiba2 adalah sorg cina nyonya ni kacau kakak tu nak msuk duit kat mesin cash deposit..

"Haiya, lu jgn calling2 la masa ni, org lain tgh beratur . cepatlah, masukan la duit tu dulu", nyonya tu berspeaking omputeh (tolong translate). Akak tu pun tepis2 la nyonya tu cam tepis lalat. mane taknye, nyonya tu pulak nak g tekan skrin tu..Org lain dah merungut2, mesti nyonya tu nak buat hal.

Lepas akak tu blah dgn lajunye, nyonya tu lak terpacak dpn skrin mesin tu.. Aku tgk die dah meraba2 skrin tu. "Dlm hati aku, ade ke duit die nak masuk.. dah sah org tak betul ni. tekan skrin pon tak tau".

Sorg apek tolong la dia sbb dah tgk cam merapu semacam jek. Tiba2 dia keluarkan shelai kertas terus isi no akaun dengan konpiden.. Pastu berkepul2 duit hijau kebiruan dia bwk keluar dr beg. Dan selamber wawa nyer dia masukan dlm mesin.. Semua org kat situ terkesima sekejap dan terkedu.hahaa..


P/s : Nyonya tu dah la pakai kasut sebelah tinggi.. Baju selekeh jek.. bawak plastik cam biase org gila bawak.hahaa..ingat tak betul.kaye rupenyer beliau..kalo kome tgk mesti tak percaye pnyer.


13 comments:

intan.dayana said...

nk jumpa lah ngan nyOnya tuuuuu!!!
nk rOmpak deaaaa!!!
nnt buleh jd kaya.heeee!

Redbloodsnow said...

ek eh...Kisah benar ke neh meor. teruja plak Zie ngan citer neh...hbis arr nyonya tuh pasni, kene samun beramai²...hikhik

meor saiful rizal said...

intandayana..
uihh..garang woo nyonya tu.
nnt kamu kne cepuk lak ngn dia.haha

redbloodsnow.
kisah klasik moden.haha.ptg smlm nye cite nieh.
cam otai je nyonya tu.tadek pape kot..

oranglidi said...

uih. gile low profile nyonya tuh. buleh wat geng nih.

kalu lu tgk wa pn mcm tu jugak .
wa kadang pakai suar, kaki suar tu wa lipat tinggi2. xpun wa gi bandar pkai kain pelikat. hah.

meor saiful rizal said...

pergh..mesti lu org kaye nie..
meh pinjam kete bmw sebijik bro..heheh

teddyblueberrygurl said...

hehee,
byknye blog org neh..
x surprise sal nyonya tuh,
tp nape encik meor x wat aksi hero slamatkan akak tuh??
huahua

The Hobbit Frodo said...

hahahhahahha ~


perghhh, aku ske nyonya nih!!
ko x baekk miorr kata beliau gila
huahauhauhau ~ tp aku simpati pd akak yg terluka oleh feel nyonya tadi. muhahahhaha


pe pownn .....


HIDUP NYONYA!

KASUT X BALANCE TINGGI X PER, ASAL JGN BERKAKI AYAM N BAJU X BERBUTANG DAH LERRRR ~


((rasa2 kita leh jadik anak ikan beliau x?))

meor saiful rizal said...

teddyblueberry gurl..
amek la sket blog nieh.haha..
risau nyonya tu picit2 lak muke org yg slmtkan akak tu =p

hobbitfrodo..
ko mmg terbaek..
haha..
msti ko slalu kuar bwk beg plastik yek.
ndak ke kamu ngn nyonya tu?
teman xmaunyer.haha..

green said...

strategi xnak kn rompak ..
bijak2..
minum enfagrow mungkin..

oranglidi said...

beliau minum enfalac la cik green.

haha. wa x kaye pun. kaya2 sangat nanti kena rompak plak. xpun culik. hehe.

bmw pak sedare adelah, lu nak?

intan.dayana said...

Owh~ nyOnya tuh garang ek?mcm cuak lah pulak nk rOmpak dea.hehe.

tp bukan ke ade sesetengah Org kaya cemitu?berpakaian selekeh dan rendah diri.uhuk.uhuk.

meor saiful rizal said...

green..
patutnyer beliau minum susu anlene..bina tulang sket.haha

orglidi..
low profile lak die..haha
amek bmw pak sedare lu nnt kne bunge lak..heheh

intandayana..
kalo low profile cenggitu takpe ler..
tp jgn ler g kaco org picit skrin tuh..ye dak?
hahha..

itafukada said...

haha..aku pnh dgr citer begini..

selalunyer nyonya ngan apek mmg low profile.down to earth wa ckp lu.apek pakai suar pendek pakai selipar jepon, bersinglet pagoda, tp bwk merc..perghh..

tp melayu..bwk perdana, berkot, bercurut tp umah setinggan..ceh..aramm jadah..huhu..

Post a Comment