Tuesday, November 3, 2009

Tips-tips Untuk Org Tersengkek Bulan Nie..

Jangan tersengih yek..

Bagi kakitangan kerajaan yg masuk gaji 8hb bulan lepas mesti dah tergeliat2 memikirkan cara utk men'sep'kan duit anda untuk bulan ni.Yelaa.Gaji bulan 11 masuk 25hb tu.. Msti dah panas-panas dah buntut nak bayar hutang.Bukan takat ikat perut, mesti dah sampai tahap pakai rantai besi.hahaa..Tergelak pulak.

Ini merupakan tips-tips yang simple pimples tp sukses lagi sempoi untuk menolong anda hidup bulan ni..


~Kutip Botol Dgn Tin Kosong~

Kome dah boleh start kutip botol2 dgn tin2 kosong banyak-banyak.Pastu jual kat kilang2 cam kicap Tamin ke.. Lepas la makan 2-3hari.Sesiapa yg dok kawasan taman2 lagi best. Boleh bayangkan berbakul2 botol kicap yang kome boleh kutip..haha.


~Jual Paper Lama~

Jual suratkabor atau newspaper ni mmg femes la dulu2. Tipu la kat rumah kome tadek paper2 lame ni..Mesti dapat dlm 5kilo paling koman pun.Dapat la makan megi kari mawi tu seminggu.


~Tumpang Kawan~

Buat2 alasan kereta atau motor anda rosak takpun kaburetor tersumbat ke. Pastu cepat2 buat muke Spongebob. Mesti kawan-kawan sudi tumpangkan kome ke tmpt keje. Konfem minyak anda jimat utk bulan ni. Tp jangan buat hari2 yek. Mahu kome kene pelangkung 2-3 kali..

~Makan burger~

Sesiapa yg selalu makan nasi malam2 tu boleh la tukar diet anda kepada menu burger. Konfem jimat dan lazat..Setiap hari boleh mkn menu beger yg berbeza. Kome boleh makan beger daging,ayam,banjo, hotdog atau lain2. Aku cadangkan makan beger Otai takpun bege makcik kat Mentari Court.Tp jgn pulak pegi Burger King kat Midvalley tu yek.

~Tunggu Kawan FastFood Balik~

Ni paling best.. Standby kat umah sewa sambil tgk cite Sumpah Bunian. Pastu tggu kawan kome yang keje KFC,MCd, Starbucks atau Dunkin Donut bawak balik berbungkus2 makanan lebeh..heehheh. Berbaloi2.


15 comments:

Super HaNa said...

watashi tak pernah ada kawan fast food

lalink7 said...

sian nyer korang...
tapi waktu macam nie la yg best sbnarnya...
hehe..leh ingat sampai mati nieh..
then cite kat anak2..

teddyblueberrygurl said...

bukan berger otai mahal n x sedap ke??
kat tmpt aq ar..
huahuahua

meor saiful rizal said...

superhana super2..
tadek yer.nak satu tak?
manager lagik..heheh..

lalink7 berlipstik..
ish2..
2larr..
sedeh jugek nie..
cam nk masuk bersama mu jek.
pnjam 5engget bleyy?

Kuey-san said...

btol2..otai burger mahal. err..tapi kat sini sedapp. huhu~


makan beger untuk jimat rasanya x kena lahh. tuka lain la meor saiful rizal (pehhh..name penuh tuh,hahah)

:P

meor saiful rizal said...

teddyy berigurl..
haaa...
kalau camtu moh le ke sunway.
beli bege makcik mentari court.
sedap woo.nyum2..

meor saiful rizal said...

cik kueysan~
hoho..
mahal jugek..
tp bege kat sunway br rm2 jek..
dgg double spesyel br rm3.50
promote2~heehheh

intan.dayana said...

Owh.itu untuk sape2 yg bekerja.ni haaa! kalO untuk student yg sengkek pula bagaimana? wuwuwuwuwu~

oranglidi said...

ni rase nak jual berger ni!

kakimaukah said...

entry ko buat aku terasa bai....

meor saiful rizal said...

intandayana~
haha..
kne wat derma kilat la ngn member2..
kutip sorg 5posen..

orglidi~
jom..
beger terbaek bro.
aku jd customer tetap ko.

kakimaukah~
sumer terase bro..
member2 aku dah ngeluh smpei berpeluh dahh

si pemilik said...

haha..
tman gemor tips yg mike tulih ni..
boleh gune..haha..

meor saiful rizal said...

muahahaha!
bagus2..
selamat idop utk bulan nie..

Redbloodsnow said...

pssttt..tips tompang kwn tuh klo ari² gune alasan yg same...kompom ko kene campak pastuh...haha


:P

meor saiful rizal said...

haha~

tau xperr..

sendirik mkn pengat sendirik mau igt =)

Post a Comment